Contact și feedback

Nu obții 100 de puncte sau ai nelămuriri în privința problemelor? Scrie-mi pe Instagram.


Ai găsit o greșeală, vrei să raportezi un utilizator sau vrei să comunici altceva? Folosește formularul de contact.


Vrei să ne transmiți o părere despre platformă? Folosește formularul de feedback.

Shortcuturi

Folosește următoarele shortcuturi pentru a naviga mai ușor pe platformă.

Generale

Meniu shortcuturi?
Căutare probleme sau utilizatori/
Navigare printre rezultatele căutării↑, ↓
Meniu de contact și feedbackCTRL + Shift + F
Ieșire din meniuriEsc

Editor probleme

Setări editorCTRL + Shift + S
Schimbare stil editorCTRL + Shift + E
Șabloane de codCTRL + Shift + 1/2/3
Golire editorCTRL + Shift + 4
Du-te la Cursuri Du-te la Meditații informatică Probleme de informatică Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a IX-a Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a X-a Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a XI-a Du-te la Lecții Du-te la Bacalaureat NOU Du-te la Olimpiade și concursuri

Clasa a IX-aMatrice (tablouri bidimensionale)Algoritmi avansați pe matrice

Algoritmi avansați pe matrice Probleme de informatică

305. Suma in cub

Advent Calendar 2021 Medie (4 )

Dându-se un cub (matrice tridimensională cu același număr de elemente pe lățime, lungime și înălțime), să se însumeze elementele dintre două coordonate ale sale.

689. Amprenta

Cupa InfoAs, ediția 4 Grea (8 )

Dându-se amprenta lăsată la locul unei crime, să se verifice dacă aceasta se potrivește cu vreuna dintre amprentele din baza de date a poliției.

715. Cetate

OJI 2020, clasa a IX-a Grea (8 )

Cetatea Vizima din regatul Temeria poate fi reprezentată printr-o matrice cu N linii și M coloane, numerotate începând cu 1. Vizima este o cetate înfloritoare, fapt datorat numărului mare de negustori și meșteri prezenți. Din acest motiv, fiecărei celule din matrice îi este atribuit un profit corespunzător zonei respective. Ajutați-l pe Regele Foltest să reconstruiască zidurile cetății.

716. SpiralMatrix

OJI 2020, clasa a IX-a Grea (8 )

Parcurgând elementele unei matrice pătratice de dimensiune n în spirală, pornind din colțul din stânga-sus, în sens orar, de la margini către interior, se obține șirul strict crescător format din toate valorile de la 1 la n^2, ca în figura de mai jos. Din șirul dat se obțin două subșiruri disjuncte, de lungime egală, cu număr maxim de termeni. Să se afle poziția în matrice a celui mai mare termen din primul subșir și a celui mai mic termen din al doilea subșir.

768. Livada 2

InfoMoisil 2024, clasele VII-VIII Grea (8 )

Andrei a primit în dar de la bunicul său o imensă livadă. Bunicul, fost profesor de matematică, a plantat în mod riguros pomi fructiferi, astfel pe N rânduri paralele, iar pe fiecare rând a plantat exact M pomi. În total, livada are N × M pomi. Andrei are la dispoziție o plasă dreptunghiulară de dimensiuni P × Q și dorește să acopere acea bucată din teren care conține cea mai mare cantitate de fructe.

780. Gradina zoologica

OLI 2024, Brașov, clasa a VII-a Grea (8 )

Grădina zoologică este una dintre atracțiile turistice care are succes la toate categoriile de vârstă, reușind să captiveze de la copii mici până la adulți și chiar bătrâni. Acesta este și cazul grădinii zoologice din New York, care are anual zeci de milioane de vizitatori. Aceasta este organizată în patru mari locații și are de asemenea și un acvariu. Deoarece locația din Central Park trebuie renovată, directorul a decis ca toate animalele să fie transferate în cea mai mare dintre locații.

785. Comoara

OLI 2024, Brașov, clasa a IX-a Grea (8 )

Gigel a realizat harta casei lui sub formă de matrice n * n, în care fiecare căsuța reprezintă o cameră, căreia i se atribuie un număr natural de maxim 9 cifre. Acesta a ascuns într-o cameră un cufăr cu o comoară. Fiind neatent, a uitat unde a pus-o.

795. Nefotografiat

Simulare OJI 2024, ediția 2 Grea (8 )

Știind descrierea unui ring de dans dintr-un club, să se găsească pozițiile optime în care Dani nu poate fi fotografiat și în care poate dansa în pace.

8 probleme

Solutionarea Alternativa a Litigiilor Solutionarea Online a Litigiilor

ASPIRE EDUCATION LABS SRL