Contact și feedback

Nu obții 100 de puncte sau ai nelămuriri în privința problemelor? Scrie-mi pe Instagram.


Ai găsit o greșeală, vrei să raportezi un utilizator sau vrei să comunici altceva? Folosește formularul de contact.


Vrei să ne transmiți o părere despre platformă? Folosește formularul de feedback.

Shortcuturi

Folosește următoarele shortcuturi pentru a naviga mai ușor pe platformă.

Generale

Meniu shortcuturi?
Căutare probleme sau utilizatori/
Navigare printre rezultatele căutării↑, ↓
Meniu de contact și feedbackCTRL + Shift + F
Ieșire din meniuriEsc

Editor probleme

Setări editorCTRL + Shift + S
Schimbare stil editorCTRL + Shift + E
Șabloane de codCTRL + Shift + 1/2/3
Golire editorCTRL + Shift + 4
Du-te la Cursuri Du-te la Meditații informatică Probleme de informatică Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a IX-a Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a X-a Du-te la Probleme de informatică pentru Clasa a XI-a Du-te la Lecții Du-te la Bacalaureat NOU Du-te la Olimpiade și concursuri

ProblemeToate problemele

Probleme de informatică cu rezolvări și explicații

798. Colt

BlitzCode, ediția 1 Grea (8 )

O matrice pătratică de ordinul n este împărțită în n / 2 sau n / 2 + 1 cadrane (în funcție de paritatea lui n). Primul cadran este reprezentat de elementele de pe marginea din exterior a matricei (colțuri și margini), după care următorul cadran este reprezentat de elementele care sunt vecine cu primul cadran (pe cel puțin unul dintre cele patru colțuri) și așa mai departe, până la ultimul cadran, care este reprezentat de cele patru elemente din mijloc sau singurul element din mijloc, după cazul parității lui n. Numim colțurile din stânga-sus ale unei matrice pătratice, elementele din stânga-sus de pe fiecare cadran al matricei.

799. Du te vino

BlitzCode, ediția 1 Grea (8 )

Se știe deja că există foarte multe numere naturale. Fratele mai mare al lui George alege la întâmplare n numere prime și vrea ca George să afle câte numere naturale nenule mai mici sau egale cu o valoare v sunt divizbile prin cel puțin unul dintre cele n numere prime — altfel, George n-are nicio șansă să se joace diseară pe calculatorul pe care îl împart cei doi frați. George ar putea să facă un algoritm fușerit prin care verifică dacă fiecare număr este sau nu divizibil cu cel puțin unul dintre cele n numere prime, însă cred că ne dăm deja seama că nu ar fi prea optim. Ajutați-l pe George!

800. Evolutie

BlitzCode, ediția 1 Grea (8 )

Treaba a devenit cu adevărat serioasă pentru Matei după ce a primit rezultatele de la simularea bacalaureatului la biologie. Prea s-a distrat până acum, dar de astăzi trebuie serios să se apuce de treabă și să repete toată materia. Părinții lui vor ca el să fie medicinist, însă adevărata lui dragoste este informatica — oricum e prea târziu și nu poate să își modifice materia la alegere pentru bac. În schimb, în timpul lucrului dedicat biologiei, Matei strecoară câte o problemă mai nesimțită de informatică.

801. Foamete

BlitzCode, ediția 1 Grea (8 )

Ora prânzului înseamnă, pentru simigeria vis-a-vis de liceu, cel mai mare trafic din zi — până la urmă, a venit ora foametei. Astăzi, de pildă, n elevi se gândesc să achiziționeze ceva de ciugulit de prânz, precum un covrig sau o merdenea. Doar că unii elevi au mai puțină răbdare decât alții, așadar aceștia nu o să mai aștepte la coada lungă care se formează. Dacă ar fi să cuantificăm nivelul de răbdare al celor n persoane, am putea să atribuim fiecăreia câte un număr natural ai (1 ≤ i ≤ n), reprezentând poziția maximă în coadă în care ar fi dispuși să stea.

774 de probleme

Solutionarea Alternativa a Litigiilor Solutionarea Online a Litigiilor

ASPIRE EDUCATION LABS SRL