Contact și feedback

Nu obții 100 de puncte sau ai nelămuriri în privința problemelor? Scrie-mi pe Instagram.


Ai găsit o greșeală, vrei să raportezi un utilizator sau vrei să comunici altceva? Folosește formularul de contact.


Vrei să ne transmiți o părere despre platformă? Folosește formularul de feedback.

Shortcuturi

Folosește următoarele shortcuturi pentru a naviga mai ușor pe platformă.

Generale

Meniu shortcuturi?
Căutare probleme sau utilizatori/
Navigare printre rezultatele căutării↑, ↓
Meniu de contact și feedbackCTRL + Shift + F
Ieșire din meniuriEsc

Editor probleme

Setări editorCTRL + Shift + S
Schimbare stil editorCTRL + Shift + E
Șabloane de codCTRL + Shift + 1/2/3
Golire editorCTRL + Shift + 4

Nu te descurci?

Urmărește indicațiile pentru a înțelege cum se rezolvă problema.

Problemă verificată: Problemă de concurs certificată de InfoAs: Soluțiile tale trimise la această problemă sunt evaluate în exact același mediu ca și la concurs.

OJI 2021 · Clasa a IX-aVectori (tablouri unidimensionale)Vectori de frecvență și vectori caracteristici

Problema Tort

Grea (8 )

Memorie: 64 MB / 8 MB

Timp: 0.2 secunde

I/O: Fișiere

Alexandra, prințesa Regatului Visurilor a primit un tort și vrea să îl împartă cu prietenii ei. Astfel ea va organiza o petrecere unde îi va invita. Tortul Alexandrei este format din N bucăți, iar a i-a bucată are ai cireșe. Alexandra va împărți tortul în mai multe secvențe continue de bucăți, astfel încât fiecare bucată este inclusă în exact o secvență, și fiecare secvență conține cel puțin o bucată de tort. Prima secvență – cea care conține prima bucată – o va mânca în noaptea de înaintea petrecerii, iar restul bucăților le va da celorlalți prieteni invitați. Pentru a nu îi supăra, Alexandra vrea ca fiecare secvență dată unui prieten să conțină la fel de multe cireșe ca oricare altă secvență dată unui prieten (dar nu neapărat la fel de multe cireșe ca aceea mâncată de ea înaintea petrecerii). Alexandra trebuie să invite cel puțin un prieten la petrecere.

Cerință

Dându-se N și șirul a, să se afle numărul de moduri în care Alexandra ar putea să împartă tortul în secvențe continue, astfel încât să se respecte condițiile din enunț. Două moduri de a împărți tortul se consideră a fi distincte dacă și numai dacă există în unul o secvență care nu există în celălalt (dacă am reprezenta un mod de împărțire în secvențe prin intermediul șirului crescător al indicilor de început pentru fiecare secvență din acea împărțire, două moduri de împărțire sunt distincte dacă șirurile de indici asociate lor sunt diferite).

Formal, dându-se un șir de numere, se vrea să aflăm numărul de moduri de a împărți șirul în cel puțin două subsecvențe, astfel încât sumele elementelor tuturor subsecvențelor să fie egale, prima putând să aibă suma elementelor diferită de a celorlalte.

Date de intrare

Prima linie a fișierului de intrare tort.in conține numărul N. A doua linie conține valorile a1, …, aN, separate prin spații.

Date de ieșire

Singura linie a fișierului de ieșire tort.out va conține numărul cerut.

Restricții și precizări

 • 1 ≤ N ≤ 200.000
 • 1 ≤ a1, …, aN ≤ 400.000
 • a1 + … + aN ≤ 400.000

Pentru 12 puncte

 • 1 ≤ N ≤ 20

Pentru alte 12 puncte

 • 1 ≤ N ≤ 100, a1 = … = aN = 1

Pentru alte 20 de puncte

 • 1 ≤ N ≤ 100

Pentru alte 28 de puncte

 • 1 ≤ N ≤ 1000, a1 + … + aN ≤ 2000

Pentru alte 28 de puncte

 • Fără alte restricții

Exemplu

5
1 1 2 1 1
6

Explicația exemplului

Împărțirile valide sunt:

 1. [1], [1, 2, 1, 1]
 2. [1, 1], [2, 1, 1]
 3. [1, 1], [2], [1, 1]
 4. [1, 1, 2], [1, 1]
 5. [1, 1, 2], [1], [1]
 6. [1, 1, 2, 1], [1]

Problemă adăugată pe InfoAs de  Poza de profil a utilizatorului @concursuriOlimpiade și concursuri

Se încarcă…

Se încarcă…

Se încarcă…

Se încarcă…

Rezolvarea ta


							

Nu ești logat!

Loghează-te pentru a putea testa rezolvarea ta la această problemă.

Posibile greșeli

Am detectat următoarele posibile greșeli în codul tău. De regulă, aceste greșeli trec de compilare, însă au un comportament impredictibil în evaluarea codului (ducând astfel la punctaje mai mici).


  Setări editor

  Stil editor (CTRL + Shift + E)

  Atenție: Pe ecranele mici, schimbarea stilului editorului nu are niciun efect.


  Afișează confetti

  De ce nu iau 100 de puncte?

  Răspuns greșit

  Dacă răspunsul tău la un test este 100% corect, dar totuși este marcat ca fiind greșit, poate fi din următoarele cauze:


  Afișezi și alte lucruri. De exemplu, dacă vrei să citești un număr de la tastatură, corect este cin >> n;, iar greșit este cout << "n="; cin >> n; – mai precis, nu afișa niciun mesaj când faci citirea, deoarece este considerat parte din răspuns. Asemănător și pentru afișare (doar răspunsul trebuie afișat, exact cum este specificat în cerință, nimic altceva).


  Nu dai o valoare de început unei variabile locale. În CodeBlocks, când rulezi un program, există posibilitatea ca variabilele declarate în int main() fără o valoare de început, de pildă int nr;, să le fie atribuite valoarea 0. Acest lucru nu este deloc garantat în majoritatea mediilor de programare, de regulă aceste variabile având valori aleatorii. Astfel, este indicat să dai o valoare implicită tuturor variabilelor pe care le declari în int main(), în special cele de contorizare: int nr = 0;.


  Nu afișezi unde trebuie. La această problemă, citirea și afișarea se realizează din fișiere. Poate citești și afișezi prin consolă


  Probleme cu memoria (în special la vectori sau matrici). De regulă, problemele de memorie dau fatal signal 11 (vezi mai jos pentru detalii). Însă, există posibilitatea să existe anumite erori mai subtile, care totuși dau răspuns greșit în ciuda faptului că este o problemă de memorie. Un exemplu ar fi, în anumite condiții, declararea unui vector int a[100]; și efectuarea diferitelor operații cu poziția a[100] a sa (vectorul are doar poziții de la 0 la 99, dar accesăm poziția 100).


  Caught fatal signal 11

  Probleme cu memoria (în special la vectori sau matrici). Această eroare apare când încerci să accesezi zone de memorie interzise, sau în general făcând lucruri dubioase cu memoria. Iată câteva exemple tipice:


  Depășești limita de memorie. Fiecare problemă are o limită de memorie, care, de regulă, este destul de generoasă. Există șansa să depășești totuși limita de memorie, fapt care duce la această eroare. Un exemplu ar fi ca, la o problemă cu limita impusă de 2 MB, să fie declarat un vector int a[1000000]; (cu un milion de elemente), care are aproximativ 3.81 MB.


  Caught fatal signal 4 / caught fatal signal 8

  Împarți un număr la zero. Această eroare apare doar dacă, undeva în cod, împarți la 0. Poate fi ori evident (ai scris n /= 0; în loc de n /= 10;, de exemplu), ori poate fi mai subtil (ai o variabilă x care, cumva, reușește să ia valoarea 0, și efectuezi n / x).


  Extragi rădăcina pătrată dintr-un număr negativ. Această eroare apare doar dacă, undeva în cod, aplici sqrt(n), unde n este un număr negativ. Poate fi ori evident (ai scris sqrt(-4); în loc de sqrt(4);, de exemplu), ori poate fi mai subtil (ai o variabilă x care, cumva, reușește să ia o valoare negativă, și efectuezi sqrt(x)).


  Eroare de compilare (E.C.)

  Codul tău conține o eroare de scriere. Nu am apucat să îți testăm codul, deoarece acesta conține o greșeală – sub mesajul Eroare de compilare se află o explicație unde poți să vezi exact pe ce linii ai erori. Cel mai probabil ai uitat să pui un ; (punct și virgulă) pe undeva, sau ai uitat să incluzi o bibliotecă.


  Altă eroare

  Dacă ați întâmpinat altă eroare, ne puteți informa pe formularul de feedback.

  Înainte să continui…

  Urmează să rezolvi prima ta problemă pe InfoAs! Asigură-te că nu afișezi niciun alt mesaj decât ceea ce îți cere problema, altfel, vei obține răspuns greșit. De pildă:

  Iconita warning Nu trebuie afișat mesajul "Suma este "! Se vor obține 0 puncte, pentru răspuns greșit.

  cout << "Suma este " << s;

  Iconita bine Afișarea este corectă.

  cout << s;