Contact și feedback

Nu obții 100 de puncte sau ai nelămuriri în privința problemelor? Scrie-mi pe Instagram.


Ai găsit o greșeală, vrei să raportezi un utilizator sau vrei să comunici altceva? Folosește formularul de contact.


Vrei să ne transmiți o părere despre platformă? Folosește formularul de feedback.

Shortcuturi

Folosește următoarele shortcuturi pentru a naviga mai ușor pe platformă.

Generale

Meniu shortcuturi?
Căutare probleme sau utilizatori/
Navigare printre rezultatele căutării↑, ↓
Meniu de contact și feedbackCTRL + Shift + F
Ieșire din meniuriEsc

Editor probleme

Setări editorCTRL + Shift + S
Schimbare stil editorCTRL + Shift + E
Șabloane de codCTRL + Shift + 1/2/3
Golire editorCTRL + Shift + 4

Nu te descurci?

Urmărește indicațiile pentru a înțelege cum se rezolvă problema.

Colecția InfoAs · Clasa a IX-aMatrice (tablouri bidimensionale)Parcurgerea matricelor

Problema Izolare

Ușoară (2 )

Memorie: 64 MB / 8 MB

Timp: 0.1 secunde

I/O: Consolă

Țara în care locuiește Lucian este împărțită în n × m zone, dispuse pe n linii (fiecare linie având câte m zone fiecare). Lucian tocmai a auzit că vecinul lui, Mitică, care locuiește în zona de coordonate (x, y) (linia x, coloana y) este răcit și, speriat cumplit, pentru a se proteja, vrea să se mute în cea mai îndepărtată zonă față de Mitică, care totuși se află în țară, pentru a se izola.

Distanța dintre două puncte (x, y) și (z, t) este considerată |x - z| + |y - t|, unde |x| reprezintă valoarea absolută a numărului x. Această distanță mai poartă numele de distanță Manhattan.

Cerință

Formal, dându-se o matrice cu n linii și m coloane și un punct (x, y) din matrice (linia x, coloana y), să se afișeze coordonatele (linia și coloana) celei mai îndepărtate celule din matrice față de acest punct.

Dacă există mai multe răspunsuri posibile, se cere răspunsul cu linia mai mică, iar dacă din nou există mai multe răspunsuri posibile, se cere răspunsul cu coloana mai mică.

Date de intrare

Programul citește de la tastatură patru numere naturale, n m x y, reprezentând mărimea țării lui Lucian (n × m), respectiv coordonatele zonei lui Mitică ((x, y)).

Date de ieșire

Programul afișează pe ecran două valori xl yl, separate printr-un spațiu, reprezentând linia, respectiv coloana coordonatelor celei mai îndepărtate celule față de punctul descris.

Restricții și precizări

 • 1 ≤ n, m ≤ 2.000.000.000
 • 1 ≤ x ≤ n, 1 ≤ y ≤ m

Pentru 30 de puncte

 • 1 ≤ n, m ≤ 1000

Pentru alte 70 de puncte

 • Restricțiile inițiale ale problemei

Exemplu

3 4 2 2
1 4

Explicația exemplului

Mitică locuiește la coordonatele (2, 2). Astfel, Lucian vrea să se mute la cel mai îndepărtat punct de acesta și are două opțiuni: (1, 4), respectiv (3, 4). Va alege zona de coordonate (1, 4), deoarece are linia mai mică. Putem observa zonele în imaginea de mai jos, unde punctul albastru este locuința lui Mitică, punctul verde este punctul unde se mută Lucian, iar punctul galben este un alt punct la fel de îndepărtat de Mitică.

Imagine

Problemă adăugată pe InfoAs de  Poza de profil a utilizatorului @domiDominic Satnoianu domi

Se încarcă…

Se încarcă…

Se încarcă…

Se încarcă…

Rezolvarea ta


							

Nu ești logat!

Loghează-te pentru a putea testa rezolvarea ta la această problemă.

Posibile greșeli

Am detectat următoarele posibile greșeli în codul tău. De regulă, aceste greșeli trec de compilare, însă au un comportament impredictibil în evaluarea codului (ducând astfel la punctaje mai mici).


  Setări editor

  Stil editor (CTRL + Shift + E)

  Atenție: Pe ecranele mici, schimbarea stilului editorului nu are niciun efect.


  Afișează confetti

  De ce nu iau 100 de puncte?

  Răspuns greșit

  Dacă răspunsul tău la un test este 100% corect, dar totuși este marcat ca fiind greșit, poate fi din următoarele cauze:


  Afișezi și alte lucruri. De exemplu, dacă vrei să citești un număr de la tastatură, corect este cin >> n;, iar greșit este cout << "n="; cin >> n; – mai precis, nu afișa niciun mesaj când faci citirea, deoarece este considerat parte din răspuns. Asemănător și pentru afișare (doar răspunsul trebuie afișat, exact cum este specificat în cerință, nimic altceva).


  Nu dai o valoare de început unei variabile locale. În CodeBlocks, când rulezi un program, există posibilitatea ca variabilele declarate în int main() fără o valoare de început, de pildă int nr;, să le fie atribuite valoarea 0. Acest lucru nu este deloc garantat în majoritatea mediilor de programare, de regulă aceste variabile având valori aleatorii. Astfel, este indicat să dai o valoare implicită tuturor variabilelor pe care le declari în int main(), în special cele de contorizare: int nr = 0;.


  Nu afișezi unde trebuie. La această problemă, citirea și afișarea se realizează prin consolă. Poate citești și afișezi prin fișiere.


  Probleme cu memoria (în special la vectori sau matrici). De regulă, problemele de memorie dau fatal signal 11 (vezi mai jos pentru detalii). Însă, există posibilitatea să existe anumite erori mai subtile, care totuși dau răspuns greșit în ciuda faptului că este o problemă de memorie. Un exemplu ar fi, în anumite condiții, declararea unui vector int a[100]; și efectuarea diferitelor operații cu poziția a[100] a sa (vectorul are doar poziții de la 0 la 99, dar accesăm poziția 100).


  Caught fatal signal 11

  Probleme cu memoria (în special la vectori sau matrici). Această eroare apare când încerci să accesezi zone de memorie interzise, sau în general făcând lucruri dubioase cu memoria. Iată câteva exemple tipice:


  Depășești limita de memorie. Fiecare problemă are o limită de memorie, care, de regulă, este destul de generoasă. Există șansa să depășești totuși limita de memorie, fapt care duce la această eroare. Un exemplu ar fi ca, la o problemă cu limita impusă de 2 MB, să fie declarat un vector int a[1000000]; (cu un milion de elemente), care are aproximativ 3.81 MB.


  Caught fatal signal 4 / caught fatal signal 8

  Împarți un număr la zero. Această eroare apare doar dacă, undeva în cod, împarți la 0. Poate fi ori evident (ai scris n /= 0; în loc de n /= 10;, de exemplu), ori poate fi mai subtil (ai o variabilă x care, cumva, reușește să ia valoarea 0, și efectuezi n / x).


  Extragi rădăcina pătrată dintr-un număr negativ. Această eroare apare doar dacă, undeva în cod, aplici sqrt(n), unde n este un număr negativ. Poate fi ori evident (ai scris sqrt(-4); în loc de sqrt(4);, de exemplu), ori poate fi mai subtil (ai o variabilă x care, cumva, reușește să ia o valoare negativă, și efectuezi sqrt(x)).


  Eroare de compilare (E.C.)

  Codul tău conține o eroare de scriere. Nu am apucat să îți testăm codul, deoarece acesta conține o greșeală – sub mesajul Eroare de compilare se află o explicație unde poți să vezi exact pe ce linii ai erori. Cel mai probabil ai uitat să pui un ; (punct și virgulă) pe undeva, sau ai uitat să incluzi o bibliotecă.


  Altă eroare

  Dacă ați întâmpinat altă eroare, ne puteți informa pe formularul de feedback.

  Înainte să continui…

  Urmează să rezolvi prima ta problemă pe InfoAs! Asigură-te că nu afișezi niciun alt mesaj decât ceea ce îți cere problema, altfel, vei obține răspuns greșit. De pildă:

  Iconita warning Nu trebuie afișat mesajul "Suma este "! Se vor obține 0 puncte, pentru răspuns greșit.

  cout << "Suma este " << s;

  Iconita bine Afișarea este corectă.

  cout << s;